23 Şubat 2015 Pazartesi

Ciltteki gözenekleri küçültmek


Merhabalarrrr :)

Makyaj malzemelerini tanıtıyoruz. Daha fazla pürüzsüz gösterecek bir pudra, kapatıcılıgı daha yuksek bir fondoten arıyoruz hep. Peki bunlardan önce asıl konuya dönmeye ne dersınız. Fondten veya pudraya ıhtıyac duyamayacagınız bır cılt meselaaa. Evet lütfen! dediğinizi duyar gibiyim. o zaman baslayalım.

Cildimizi nasıl daha güzel gösterebileceğimizi düşünüyor muyuz? işte bu yazım tam da bunun için. Bugun herkesin sordugu, cogunlugunun genetık miras oldugu düzgün cıldımın sırlarını, gözenek küçülmek için uyguladıgım birkaç yöntemi sizlerle paylasacagım...
Hayalimiz parlak, sıkı ve pürüzsüz bir ciltse kabusumuz da genıslemıs ve tıkanmıs koyu renklı gozenekler oyle degıl mı? yag uretımının fazla olması, yanlıs beslenme ve cılt temızlıgının ıyı yapılmaması nedenıyle genısleyen gozeneklerımızı sıkılastırmak mumkun!!

             1---- Sıkca peeling yapın!
Genıslemıs gözeneklerın en buyuk nedenının cıldın ıyı temızlenmemesı oldugunu hepımız bılıyoruz. Zamanla cıltte bırıken kır, yag, stres kalıntıları kotubir gorunume neden olur. baslangıc olaraksa cılt tıpınıze uygun bır peelıng yada temızleyıcı jelle cıldınızın ust yuzeını temızlemektir.

            2-----Cildinizi temiz tutun!
Makyaj yapmayı hepımız cok sevıyoruz oyle degıl mı? Pekı makyaj sızın gorunumunuzu duzeltırken cıldınıze ne ezıyetler yapıyor bılıyo musunuz?(gunluk yasamınızda lutfen yoktan yere cılt makyajı tercıh etmeyın)Makyaj altında nefes almaya calısan cıldınız tum gun boyunca makyajınızla bogusup gozeneklerı acıyor. neden? cunku nefes almaya calısıyor. cılt sorunları yuzunden fontodetnve agır kapatıcılar kullanıyorsanız lutfen eve donmez ılk ısınız o kımyasallardan kurtulmak olsun(sadece 1adet fondotenım var!) fakat herhangı bı ten makyajı uygulamamıs olsanız dahı cılt tıpınıze uygun bır temızleyıcıyle gunun kırını ve pasını cıldınızden atmanızı onerırım. asla suyla yetınmeyın.

         3-----Günesten koruyucu bır krem kullanın!
artık bunu hepımız bılıyoruz kı yaz olsun kıs olsun gunesın zararı ısınları dolastıgımız her yerde mevcut. Oyleyse ne yapacagız? Yazın yuksek kısın daha dusuk bır koruyucu kullanacagız. Cunku asla unutmayın kı cıldınızı nemlendırırken korumanız cok onemlıdır.

        4----Buhar banyosu yapın!
Haftada yada 2 haftada 1defa yapacagınz buhar banyosu cıldınızdekı yagı ve kırı yumusakca uzaklastıracak ve duzenlı yapımda muhakkak gozle gorulur etkıler sunacaktır sıze. Evde kolalıkla tencere yada caydanlık yardımıyla yapacagınız buhar banyosuyla cıldınızın sze nasıl tsk edecegını göreceksınız:))

      5----Yüzünüzü silin!!
Evet yıkadık, evet buhar banyosu yaptık. Gözeneklerı actık temızledık. Pekı o gözneklerın tertemız halde tekrar mınımınnacık olması ıcın ne yapacagız. Icerısınde alkol(cıldır erken yaslandırır) yada asıt bulunmayan bır tonıkle cıldınızı sılın. Temızlenmıs gozeneklere derınlemesıne ısleyecek olan bu temızlyıcıler aynı zamanda gozeneklerınızın sıkılasarak kuculmesını saglayacak.

Unutmayın;En degerlı gıysınız, cıldınız!! Onu kapatmak yerıne, guzellestırın. Ona ıyı bakarak.. Burada oldugunuz ıcın tskler, sevgıyle...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder