25 Mart 2015 Çarşamba

Turk Kahvesinin Faydalari ve Zararlari


Hatunlarima merhaba; bugun size makyaj ve bakimdan farkli bir konudan bahsetmek istiyorum.

Turk kahvesi!

Cogumuzun cok sevdigi, pek az kisinin sevmedigi ama fal diyince herkesin bayildigi bir icecek olan turk kahvesinin bir cok faydasi oldugunu biliyor musunuz?

Biraz bahsedelim;
Yapilan arastirmalara gore hergun 1 fincan icilen turk kahvesinin kolon kanseri riskini ve kalin bagirsak kanseri riskini %25e kadar azalttigini biliyor musunuz?

Kahvenin içerdiği kafein maddesi sinir sistemini uyarıp zihinsel aktiviteyi güçlendiriyor. Yani uyuşukluğumuzu alippp enerji veriyor ve uyanık kalmamızi sağlayan kahve sanirim bu aralar en fazla ihtiyacimiz olan sey.

Yapılan araştırmalar günde 6 fincan kahve içen 55 yaşındaki bir kişinin düşünme potansiyelinin içmeyenlere oranla 6 kat daha fazla olduğunu gösteriyor. Sizce de buyuk bir fark degil mi? Tabi gunde 6fincan kahve icseniz gece nasil uyursunuz bilemem. Zira tek fincanla gunluk 6 saat uyku beni zinde tutabiliyor.

Dis curumelerinide engelledigi iddia edilen turk kahvesini icenlerin icmeyenlere nazaran daha az dis curuguyle karsilastigi da yapilan arastirmalar arasinda.

Kahve içtikten sonra organizmada ani değişiklikler oluyor bu değişiklikler ne gibi derseniz tüm vücut ani bir enerji akımı ile doluyor enerji çocuklarda 3 gidiş ki nerdeyse 5 7 saat sonra azalmaya başlıyor sedef 5 7 saat çok iyi bir süre değil mi?

Tabii eğer selülit şikayetiniz varsa da kahveye bir şans vermeniz gerekiyor neden mi çünkü kahve selülit için bana göre tam bir baş düşmanı kahvenin içindeki enerji arttırıcı maddelerin vücuda daha fazla hareket kazandırarak metabolizmanızın yağ yakmasına katkı sağladığı saptanmıştır. Kahve yemekten bir sure sonra içildiğinde sindirimi kolaylaştırır bu yönüyle şekerli içmemek kaydıyla kilo almayı ve mide ekşimesini önler.

Kahve hayali genişletir hafızaya güç verir hareketli temalar vücudumuzdaki tüm gevşekliği giderir

Bir fincan kahvedeki 50 miligram kafein hemen vücuttan atılır bu bakımdan türk kahvesi fincanı ideal ölçüleri sahiptir bir fincan dan fazla içildiğinde zihin açıcı uyarıcı enerji verici özelliği ön plana çıkar yerinde ve zamanında içildiği zaman olağanüstü bir keyif verici olarak ün yapmıştır.

Ayrica; türk kahvesi kolesterolü düşürür ağrı kesicilerin etkisini yüzde 40 oranında arttırır. göğüs kanseri riskini azaltır. günde 3 fincan kahve içmek astım tehlikesini azaltır. kahve içmek girişkenliği arttırır. kahve içmek siroz hastalığı riskini yarı yarıya düşürür. kahve içmek kemikleri güçlendirir. kahve içmek selulit gibi cilt sorunlarına karşı etkilidir. kahve içmek yüksek tansiyonu önler. kahve içmek pankreas kanseri riskini azaltir. kahve içmek kalp rahatsızlıklarına büyük oranda önler.  kahve içmek bağırsakları düzenler.  kahve içmek depresyona karşı etkilidir.  ve son olarak kahvenin kırk yıl hatırı vardır:))

Ve son olarakta kahvenin içinde üzerinde alışkanlık yaptı araştırmalarlada kanıtlanmış bir şey....

Peki bu kadar faydası olan bir içeceğin hiç mi zararı yok, olmaz olur mu elbette var.

Zararlarından bahsedecek olursam;

Aşırı kahve tüketimi kalbin ritmini olumsuz yönde etkileyebiliyor kahvenin içerdiği kafayı fazla tüketildiğinde kalpte ritim bozuklukları meydana gelebiliyor.

Günde çok fazla kahve tüketimi olan insanlarda tansiyon yuksekligi gorulebiliyor.

Kahve insan gibi mide rahatsızlıklarına neden olmasa da bu hastalıkların varlığında bütünleşmelerini tetikliyor kahve midenin asit salmasını uyarıyor.

Ayrıca kahve vücutta su kaybına neden oluyor fakat uzmanların bir kısmı kahvenin vücutta sıvı kaybına neden olduğunu savunurken bir kısmı da bu kaybı önemsiz derecede olduğunu savunuyor yani eğer kahveden vazgeçemeyenlerdenseniz benim gibi o zaman günlük ya da sıvı miktarının kontrolde tutarak tuketmeniz.

Kafein vücudun demir ve diğer isimleri emmesini engelliyor ayrıca kalsiyumun idrar ile vücuttan atılmasına neden oluyor buda kemik erimesi riskini artırıyor.

Kafein anne karnındaki bebeğe zararlı olduğu biliniyor uzmanlar hamile kadınların günlük kafein tüketme sınırlarının 300 miligram olduğunu belirtiyorlar.

Evet hatunların benim kahve hakkında yararlı ya da zararlı olabilecek bir takım bilgilerim bunlar en başta kendi doktorunuz olmalısınız herşeyi dozajında tüketmek bana göre en sağlıklı olanıdır.

Okuduğunuz için teşekkürler. Sevgimleee...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder